Chateau des Amerois

Chateau Amerois, Mother of darkness. Over dit kasteel kan je op internet heel wat geruchten terugvinden: een satanisch bolwerk op een terrein van 2000 hectare, een kathedraal met een koepel met 1000 lichtjes, … Maar het beste gerucht van al vond ik toch nog deze: Het barst er van de paranormale activiteiten, maar het meest benauwende is de doodse stilte om het Kasteel heen en dat duidt op iets anders: Satanisme!!

Toen ik dit allemaal las was mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Genoeg om een trip naar daar te maken om te kijken of het kasteel al dan niet verlaten is en of er sporen zijn van satanisme.

De gps stuurde ons recht naar de grote ingang van het kasteel, waar onmiddellijk opviel dat er een auto geparkeerd stond aan het portiershuisje. Er brandde nergens licht, maar dit leek ons normaal aangezien het nog geen 8 uur ‘s morgens was.Een ander pad dat ons het bos inleidde en een gps met de juiste coördinaten, meer hadden we niet nodig om aan ons avontuur te beginnen.

Gedurende lange tijd liepen we langs de omheining van het domein waarop het kasteel zou staan en van een doodse stilte was absoluut geen sprake. Al snel bleek volgens de gps dat we ter hoogte van het kasteel waren, maar dat we een goede 700 meter verder het domein zouden in moesten. En dat betekende dat we over de omheining zouden moeten klimmen. Dit leek ons niet meteen het beste plan aangezien we al een paar eer het geblaf van een hond hadden gehoord.

Het volgende plan was om verder te gaan tot aan de hoofdingang en daar te kijken wat we zouden doen. Daar aangekomen bleek dat de kans dat het kasteel verlaten was klein is en besloten we om toch maar niet door de hoofdingang het domein te betreden en keerden we terug naar de auto. Op de terugweg naar waar we geparkeerd stonden, sprak ik iemand aan om te vragen of het kasteel nu al dan niet bewoond is en die persoon wist te zeggen dat er wel degelijk mensen wonen. Toen ik onze bedoelingen uitlegde en vertelde over des activités satanique moest hij eens heel goed lachen. Hij wist nog te vertellen dat we gewoon konden vragen aan de hoofdingang of we foto’s mochten nemen.

Wij dus eerst naar de auto en terug naar de hoofdingang. De auto parkeerder we netjes in het zicht en doen sloeg de twijfel toe. Aanbellen of gewoon het domein op – volgens de gps lacht het kasteel iets meer dan een kilometer van de hoofdingang. Na een paar minuten dralen voor de voordeur van het portiershuisje besloten we om toch maar gewoon richtin het kasteel te stappen.

Onderweg viel het op dat alles wel zeer goed onderhouden was, zeker voor een zogezegd verlaten kasteel. Hier en daar stonden een paar huisjes, in goede staat, maar we konden niet echt zeggen ze bewoond waren.

Een paar minuten stappen later zagen we eindelijk het kasteel opdoemen door de bossen. En meteen viel het op dat er licht brandde en bovendien stonden er drie auto’s voor de deur geparkeerd. Even aanbellen en vragen of we foto’s mochten maken ging ons echter te ver. We bevonden ons uiteindelijk op iemand zijn eigendom. Even snel een foto maken deden we wel alvorens terug te keren naar de hoofdingang.

Chateau Amerois

Ondertussen waren de bewoners van het portiershuisje wakker, of ze hadden ze op z’n minst de haard aangestoken. Toen we langs het huisje wandelden, zagen we iemand naar ons kijken, maar we werden ongemoeid gelaten. Niemand die naar buiten kwam en ons vroeg wat we daar deden.

Wat hebben we nu geleerd? Chateau Amerois is niet verlaten en niets lijkt er op al zouden er satanische rituelen plaatsvinden. En – moest je er al in geloven – paranormale activiteiten, zoals doodse stiltes, weerlichten of entiteiten zal je er ook niet vinden. Trouwens, de booby-traps waarvan sprake is op de website van Ghosthunter zijn eigenlijk niet meer dan schrikdraad naast de weg om dieren af te schrikken en je moet al zelf een kalf zijn om jezelf daar aan te verwonden.

En wat dan met de ‘geruchten’ dat de bewoners onvriendelijk zouden zijn tegen ‘bezoekers’ al dan niet voorzien van een fototoestel? Wel, moest ik constant gestoord worden door fotografen of halve garen die menen paranormale activiteiten te moeten vinden, ik zou ook slechtgehumeurd zijn.

Als afsluiter, een filmpje over ons ‘onderzoek naar de waarheid achter dit kasteel’.

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter