Dropbox

Sinds kort maak ik gebruik van Dropbox en dit komt ook van pas bij het urbexen. Dropbox is namelijk een (gratis) programma waarmee je bestanden tussen verschillende computers kan synchroniseren en tegelijk een backup maakt naar de cloud. Een heel handig stukje software dus. Maar hoe kan Dropbox je helpen bij urban exploration?

Over het algemeen werk ik met drie computers, twee desktops en één laptop. Op alle drie de computers heb ik Dropbox geïnstalleerd. Daarnaast staat Google Earth ook op elke computer geïnstalleerd. In mijn Dropbox folder heb ik één .kmz bestand met daarin al mijn urbex locaties. Als ik een nieuwe urbex locatie leer kennen, kan ik deze van op eender welke computer toevoegen aan het .kmz bestaan en dankzij Dropbox is dit bestand steeds up to date op elk van mijn computers.

Als we dan op stap gaan en ik neem mijn laptop mee, kan ik dit .kmz bestand gebruiken om snel op te zoeken waar welke locatie is om zo de GPS in te stellen en dankzij Dropbox ben ik zeker dat ik altijd de laatste versie van mijn bestand ter beschikking heb.

Maar het kan nog beter. Dropbox laat je ook toe om mappen te delen met andere Dropbox gebruikers. Ik deel de folder met daarin mijn .kmz bestand met een paar mensen en als zij een nieuwe locatie toevoegen aan het bestand, wordt dit bestand onmiddellijk bijgewerkt op al mijn computers. Een heel eenvoudige manier dus om locaties te delen dus. En als er op één of andere manier iets misloopt kan ik via de website steeds terug gaan naar een vorige versie van het bestand. Hierdoor hoef ik nooit te vrezen dat ik mijn locaties verlies.

De gratis versie van Dropbox laat je toe om 2 GB aan bestanden te synchroniseren tussen verschillende pc’s. Als je Dropbox wilt gaan gebruiken en je doet dat via deze link, krijg je er gratis 250 Mb bovenop. Per persoon die je zelf overtuigd om Dropbox te gebruiken, krijg je nog eens 250 Mb extra ruimte. Zo kan je al snel wat extra Gb bij elkaar sparen.

 

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter