Kasteel Hogemeyer – Prospectie

Via via had ik vernomen dat er zich in de buurt van mijn woonplaats ook een leegstaand kasteel bevond. Met die sumiere informatie begon ik aan mijn zoektocht op het internet en uiteindelijk vond ik dat het om Kasteel Hogemeyer ging. Het toeval wil trouwens dat er iemand een paar dagen eerder een paar foto’s van haar bezoek aan die kasteel op het forum had geplaatst.

En dus trok ik er zaterdag – alleen – op uit om te kijken of het kasteel de moeite waard was.

Toen ik toekwam zag ik nog twee auto’s staan aan de omheining. Eentje met Franse nummerplaat en eentje met Nederlandse nummerplaat. Het kon haast niet anders of dit waren ook urban explorers. Het bleek inderdaad om fotografen te gaan en ze hadden modellen bij.

Omdat het er zo druk was, besloot ik mijn bezoek kort te houden. Snel een paar foto’s van de trap nemen en dan weer naar buiten.

Stairway to ...

Dan maar eens gaan kijken wat er zich achter het kasteel bevindt. Om bij de verlaten schuur te komen moest ik mij wel eerst een weg banen door de netels, maar gelukkig waren velen mij al voorgegaan en had er zich een mooi pad gevormd.

Ook mijn bezoek aan de schuur bleef beperkt in tijd maar ik kon het wel niet laten om deze oude kar nog even te fotograferen.

chariot

Ik ga zeker en vast nog een keer terug gaan, zeker omdat ik in de kapel een paar foto’s wil maken. Het is alleen jammer dat de volledige benedenverdieping volgestouwd staat met allerhande rommel.

Ondertussen ben ik een tweede keer geweest voor een uitgebreider bezoekje aan Kasteel Hogemeyer.

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter