Salve Mater

Salve Mater is veruit de gemakkelijkste urbex locatie om te vinden. Gewoon de bordjes volgen en je komt er vanzelf. Het moeilijkste is vervolgens om uit te zoeken welke van de gebouwen verlaten zijn en welke nog in gebruik zijn.

Tijdens ons bezoek slaagden we erin om binnen te raken in twee gebouwen.

Van het eerste gebouw mag gerust gezegd worden dat het wat tegenviel. Bijna alle kamers waren identiek en op wat rommel na zo goed als leeg. Hier en daar was er nog wel een badkamer te vinden en sommige kamers hadden een interessante vloerbekleding, maar meer dan dat was het eerlijk gezegd niet.

Buiten vonden we – verscholen tussen het groen – het oude lijkenhuisje waar vroeger de lichamen van overleden patiënten gewassen werden. Jammer genoeg vonden we ook sporen van brandstichting. Het mag duidelijk zijn dat niet iedereen die verlaten gebouwen betreedt even goede bedoelingen heeft.

Morgue

Het tweede gebouw was net iets interessanter, mede dankzij de verlaten kapel. Opmerkelijk vond ik de doodskist die hier achtergelaten was. Uiteraard was ze leeg, maar ik vraag me wel af met welke reden die daar gezet was.

Chapel
Achteraf gezien bleek dat het tweede gebouw niet volledig verlaten was. Een deel van het gebouw – waar we voor alle duidelijkheid niet geweest zijn – is bewoond. Deze persoon zag mijn foto’s op het forum van Belgium Digital en vroeg mij contact op te nemen met hem, wat ik ook gedaan heb.

Ik heb mijn excuses aangeboden en zou bij deze ook willen laten weten dat indien iemand in dit gebouw wil fotograferen er eerst toestemming dient gevraagd te worden. De naam en telefoonnummer van de bewoner hangen aan de voordeur van het gebouw.

Bekijk alle foto’s van Salve Mater op Flickr

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter