Scarlet Pocket WiFi

Via mijn persoonlijke blog kreeg ik de kans om de Scarlet Pocket WiFi te testen. Met de Scarlet Pocket WiFi heb je steeds toegang tot het internet via je eigen netwerk over GPRS/EDGE/3G. Een urbex-trip leek mij de ideale situatie om uit te testen hoe goed de Pocket WiFi eigenlijk werkt.

Installatie en configuratie van de Scarlet Pocket WiFi is een fluitje van een cent, zeker als je de instructievideo stap voor stap volgt, dus zondag was alles klaar om op stap te gaan.

Als we meerdere locaties per dag willen bezoeken is het altijd sukkelen met papiertjes met coördinaten, adressen en een GPS die niet wil meewerken (geen idee waarom maar blijkbaar kan je in een Audi GPS niet rechtstreeks coördinaten ingeven). Maar vanaf nu kan het allemaal veel eenvoudiger.

Toen we op een gegeven moment een locatie niet binnen raakten en wilden beslissen waar we vervolgens naar toe wilden was het gewoon een kwestie van de laptop op te starten, draadloos verbinden met het internet via de Scarlet Pocket WiFi en Google Earth openen om te kijken welke gekende locaties er in de nabije omgeving waren. Eenvoudiger kan het haast niet.

Toegegeven, bovenstaande kan je ook doen met een smartphone, maar het scherm van een laptop is nu eenmaal groter en het werkt ook iets vlotter dan op een smartphone. Vanaf nu neem ik de Scarlet Pocket WiFi mee op elke trip. Altijd online kunnen gaan wanneer je maar wil, ik denk dat ik nu al niet meer zonder zou kunnen. En het voordeel tegenover bijvoorbeeld je smartphone als modem gebruiken is dat er tot 5 apparaten gelijktijdig verbinding kunnen maken met de Scarlet Pocket WiFi.

Scarlet pocket WiFi

Scarlet pocket WiFi

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter