Sint-Anna Klooster (NL)

Een paar weken geleden trokken we op zondag middag we de grens over, naar onze Noorderburen, om een bezoekje te brengen aan het Sint-Anna Klooster, een toch wel vrij indrukwekkend gebouw waar we toch wel een paar uren zoet mee waren.

Na een tijdje foto’s genomen te hebben, ik was even afgezonderd van de rest, kwam Peter vragen of ik ook had gehoord dat er iemand ramen aan het insmijten was. Ik had niets gehoord, maar we besloten toch om onze fototoestellen op te bergen en op zoek te gaan naar de oorzaak van het lawaai.

Bleek dat er een 6-tal jongeren het leuk vonden om ramen in te smijten. Toen ze ons in het oog kregen, twijfelden ze even en besloten om het toch maar al gillend op een lopen te zetten. Om hun angst nog wat te vergroten hebben we ze dan nog maar even achterna gezeten totdat we ze kwijt zijn gespeeld. In elk geval zullen ze de volgende keer twee keer nadenken alvorens een verlaten locatie te vandaliseren.

Buiten deze kleine onderbreking konden we ongestoord fotograferen en eerlijk gezegd denk ik dat we nog niet alles gezien hadden wat dit gebouw ons te bieden had.

Orgel

Orgel

Maria met kind

Maria met kind

Trap

Trap

Biechtstoel

Biechtstoel

Altaar

Altaar

Trap

Trap

Met de nabewerking heb ik toch een tijdje met de handen in het haar gezeten. Door een PC crash was ik al mijn presets van Photomatix kwijt en moest ik van nul terug opnieuw beginnen. Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik echt tevreden was over mijn foto’s, maar ik denk dat ik er wel in geslaagd ben om mijn stijl ook in deze foto’s te leggen.

De rest van de foto’s kan je bekijken in de Flickr set.

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter