The Bus Depot

Wat een leuke trip, dacht ik toen ik gisteren mijn foto’s aan het bewerken was. Mijn eerste echte underground locatie. Maar wat een miserie, dacht ik toen ik gisteren aan het fotograferen was. Of althans een poging tot fotograferen ondernam. Pikdonker was het in de tunnel. Gelukkig had ik dit op voorhand goed ingeschat en had ik een hoofdlamp meegebracht. Maar ik had nog nooit eerder in een volledig verduisterde ruimte moeten fotograferen. Ik trok de ISO op naar 1.600 en lichtte bij met de hoofdlamp. En ik hoopte dat de foto’s een beetje deftig zouden zijn.

Maar het was de moeite wel waard. In de tunnel stonden namelijk een groot aantal oude bussen en trams te verkommeren. Zowel vrij recente bussen als oudere exemplaren stonden hier na jaren van dienst stof te vergaren, hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Hermetisch is misschien niet het juiste woord, maar u snapt wat ik wil zeggen.

Een kleine 800 meter was de tunnel en bijna helemaal volgestouwd dus met bussen en hier en daar een tram. Een paar exemplaren leken alsof je er zo mee zou kunnen wegrijden. Andere konden wel een opknapbeurt gebruiken, maar na die restauratie zouden ze niet misstaan in een museum.

Ghost Tram

Ghost Tram

Auto Ecole

Auto Ecole

Tram

Tram

Abandoned bus

Abandoned bus

Bekijk de rest van de foto’s in de flickr-set.

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter