Villa Wallfahrt

Soms mag het geluk al wel eens aan je zijde staan, zeker tijdens een urbex uitstap.

Deze villa vonden we eerder toevallig in het voorbijrijden. Eerst was er nog een kleine onenigheid of hij al dan niet leeg stond, maar aangezien er een zware ketting met een groot slot rond de voordeur hing en er een ruit gesneuveld was op de bovenste verdiepingen konden we er van uit gaan dat de villa effectief verlaten was.

Een week nadat we hem gevonden hadden keerden we terug en bleek dat de achterdeur gewoon los bleek te zijn en we doodsimpel konden binnen wandelen.

Eénmaal binnen vielen we van de ene verbazing in de andere. Moest het vele stof er niet geweest zijn, we zouden nooit geloven dat de villa verlaten was. Nog helemaal ingericht en zelfs autosleutels die nog op de tafel lagen zou een mens doen denken dat er nog iemand woont.

Indien deze villa ooit verkocht zou worden zou één van de pluspunten ervan de kapel zijn waarover de villa beschikt. In die kapel gebeurde trouwens iets zeer vreemds. Net toen ik mijn statief had opgesteld om een foto te maken verscheen er een beeld van Maria, net in het midden van mijn kadrage. Ik kon nog snel een foto ervan maken vooral eer ze opnieuw verdween, het was werkelijk een mirakel!

The Blessed Urbex Virgin

The Blessed Urbex Virgin

Inkomhal

Inkomhal

Salon

Salon

TV

TV

Woonkamer

Woonkamer

Bekijk de rest van de foto’s in de Flickr set.

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter