Chambre du Commerce

Chambre du Commerce, ook wel bekend als CDC, stond al een tijdje op mijn todo-lijstje maar om verschillende redenen was het er nog niet van gekomen. Maar aangezien ik de smaak van het urbexen weer te pakken heb, besloot ik samen met @mvissers afgelopen weekend dit pareltje te bezoeken.

De geschiedenis van het gebouw zal iedereen ondertussen wel kennen. Oorspronkelijk gebouwd in 1531 en herbouwd in 1872. En sinds 2003 staat dit prachtige gebouw leeg en werd er niet naar omgekeken. Dit is er dan ook op sommige plaatsen aan te zien. Maar ondanks dat het al 10 jaar leegstaat is het gebouw wel gespaard gebleven van vandalisme of graffitikunstenaars.

Als heeft dat laatste misschien wel te maken met de toegankelijkheid van het gebouw. Het was in elk geval geen sinecure om binnen te raken maar het is ons dus wel gelukt en onze inspanningen werden meer dan beloond! Na er een kleine 3 uur rondgelopen te hebben, heb ik het gevoel dat ik nog niet alles heb gefotografeerd wat ik wou. Dus hoogstwaarschijnlijk plan ik in de nabije toekomst een revisit.

Chambre du Commerce

Chambre du Commerce

Meeting room

Meeting room

Pillars

Pillars

CDC

CDC

Bekijk de rest van de foto’s op Flickr of op mijn Facebook pagina.

 

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter