Chateau Volt

Ver weg van de bewoonde wereld, ergens in de grensstreek ligt het imposante Chateau Volt.

Al van ver doemt het kasteel tussen de bomen op, statig en majestueus. Terwijl we de toegangslaan afwandelen waarschuwen bordjes ons dat we het domein niet  mogen betreden en dat we zullen worden opgepeuzeld door uitgehongerde honden als we het toch doen.

Nadat we ons tussen het hek gewrongen hadden, bleek er van uitgehongerde honden geen sprak. Of het moest zijn dat ze al lang geen indringers meer gezien hadden ondertussen een hongersdood gestorven waren.

Terwijl sommigen kozen om via een openstaand raam op de eerste verdieping naar binnen te gaan, kozen anderen ervoor om een openstaande deur te gebruik en kwamen we via de kelder in het kasteel.

Eénmaal binnen was de ontgoocheling bijzonder groot. Zo’n groot kasteel en amper iets te zien. Op een paar kamers na stond er nergens nog iets van meubilair en waren bijna alle plafonds en vloeren verdwenen. Zelfs het pleisterwerk was op veel plaatsen van de muur verwijderd.

Chateau Volt is dus eigenlijk een mooie lege doos maar gelukkig waren er nog een paar zaken aanwezig om te fotograferen zodat het geen zware teleurstelling werd.

Sofa

Sofa

Schommelstoel

Schommelstoel

Decayed

Decayed

Trap

Trap

Bekijk de rest van de foto’s in de Flickr-set.

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter