Prison H15

“Tijd voor nog eens een urbex roadtrip” dacht ik bij mezelf en dus spraken we op zondag om 6h ‘s morgens af om naar Prison H15 te rijden. Ik had al de wildste geruchten gehoord over deze plaats. Van zigeuners die wagens vastzetten met betonblokken en dan 150 euro vragen tot gewapende milities die er de wacht op trekken om vandalen en fotografen op andere gedachten te brengen. We waren dus op het ergste voorbereid. Maar niets van dit alles, op 6 andere fotografen na zijn we van heel de voormiddag niemand tegengekomen.

Voor een gebouw te zijn dat gemaakt is om mensen binnen te houden, geraakten we wel erg makkelijk binnen, ik heb zelfs mijn klimtouw, dat ik speciaal voor de gelegenheid had gekocht, niet moeten gebruiken. Eenmaal binnen was ik toch wat onder de indruk. Het was dan ook mijn eerste keer in een gevangenis. De verhalen die we gehoord en gelezen hadden speelden natuurlijk ook mee zodat we ons in het begin niet 100% op ons gemak voelden. Maar dit veranderde (zoals altijd) snel.

Omdat het best wel een groot gebouw was hadden we toch een paar uur nodig om alles te zien en te fotograferen maar daarna hadden we het wel gezien. Want hoe indrukwekkend het gebouw ook is, het blijft natuurlijk een gevangenis die uit niet veel meer bestaat dan gangen met cellen. De ene al wat fotogenieker dan de andere. Het blijft natuurlijk wel een toplocatie omdat het zo uniek is. En de sfeer die er hangt ben ik nog niet op veel andere plaatsen tegen gekomen.

Het was een leuke uitstap die zeker ene paar mooie foto’s heeft opgeleverd en daarvoor doe ik het uiteindelijk.

Prison H15

Prison H15

Safety net

Safety net

Death row

Death row

Prison H15

Prison H15

Bekijk de rest van de foto’s op Flickr of op mijn Facebookpagina.

About Wim

Materiaal: * Canon EOS 7D * Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM * Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM Volg me ook op twitter